U prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa za prvaka Republike Srpske, KK „Leotar“ dočekuje KK „Bratunac“ iz istoimene opštine. Trebinjci su posljednjih dana radili na tehničko-taktičkoj pripremi za meč i spremni su psihički i fizički.

kosarka

Ekipa Leotara ozbiljno shvata goste iz Bratunca koji su u prvenstvu osvojili četvrto mjesto.

„To je protivnik koga smo najmanje želili jer se radi o iskusnoj ekipi sa kojom smo imali u prvenstvu dva otvorena meča“, podsjeća trener Dražen Šegrt.

Prisjeća se utakmice u prvom kolu kada je jedva pobijeđena ekipa iz Bratunca nakon što su gosti krajem treće četvrtine vodili sa 11 koševa razlike i fanatičnom borbenošću domaćina preokrenut je rezultat u korist Leotara.

U Bratuncu je bila slična situacija kada je bilo plus 15 na kraju druge četvrtine za domaćina. I tada su Trebinjci preokrenuli i na kraju slavili sa 72:73.

Igrači Leotara znaju da ih čeka veoma težak protivnik sa dva dobra centra Milidrag i Kovač, a na strani domaćina je trčanje, energija, agresivnost.

„Svi su zdravi za igru i očekujem da će moji igrači dati sve od sebe i ako to bude dovoljno da se radujemo radovaćemo se, a ako ne bude dovoljno makar nam neće biti krivo jer smo dali sve od sebe i to je naš pristup“, istakao je Šegrt.

Svi znaju da je ovo kruna sezone i sada treba potvrda rezultata koja su ostvarena u 22. kola.

Uprava KK „Leotar“ poziva sve ljubitelje košarke da u ove praznične dane dođe u Sportsku dvoranu „Miloš Mrdić“ i pomogne košarkašima da se vrate u Premijer ligu.

Utakmica između KK „Leotar“ i KK „Bratunac“ igra se u subotu sa početkom u 19.00 časova.