U galeriji Kulturnog centra u Trebinju održana je projekcija filma"Genocid nad srpskim narodom BiH u 20. vijeku - Hronologija jednog zločina", povodom Dana policije Republike Srpske koja je osnovana na današnji dan prije 26 godina.

projekcija film o genocidu nad srbima (2)

Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" nastavlja sa svojim aktivnostima i u sklopu obilježevanja Dana Policije RS zajedno sa Udruženjem veterana Trećeg odreda specijalne brigade policije - Hercegovina i Kulturnog centra odlučilom se da Trebinjcima prikaže pomenuti film.

"Ovo sve radimo zbog kulture sjećanja, jer ako posmatramo Republiku Srpsku kao jedan jasan i složen odgovor srpskog naroda da se ne dozvoli da se veliki zločini koji su se u prošlosti desili opet dese - onda je sasvim jasno zašto mi prikazujemo ovakve filmove", rekao je Saša Pešikan, predsjednik Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe".

Treći odred specijalne brigade policije - Hercegovina aktivno je učestvovao u stvaranju MUP-a Republike Srpske i njeni članovi su ponosni zbog te činjenice, rekao je predsjednik Udruženja Dejan Bodiroga.

U filmu koji traje 67 minuta, prikazan je veliki broj potresnih scena, pa je mlađim od 18 godina bilo zabranjeno da prisustvuju projekciji.