Članovi Kluba vodenih sportova /KVS/ "Leotar" Uroš Kundačina i Helena Lakić osvojili su medalje na XVII Međunarodnom plivačkom mitingu „Sarajevu s ljubalju", koji je proteklog vikenda održan u ovom gradu.

kvs leotar takmicenje MPM Sarajevo 2018

Kundačina je osvojio srebrnu medalju na 100 metara prsno u omladinskoj konkurenciji, dok se Lakić okitila bronzanom medaljom u disciplini 200 metara leđno u kadetskoj kategoriji.

Ovo međunarodno takmičenje nalazi se u FINA (svjetska plivačka federacija) kalendaru i miting je certifikovan od FINA za isplivavanje normi za Balkansko juniorsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo Glazgov 2018, Evropsko juniorsko prvenstvo Helsinki 2018, YOG Buenos Ajres 2018.

Miting u Sarajevu predstavlja i dio regionalnog sistema međunarodnih plivačkih takmičenja koji se održavaju u gradovima Beogradu, Banjaluci i Sarajevu – „Velika nagrada balkanskih gradova“.

Na takmičenju u Sarajevu je učestvovalo 389 plivača iz 37 klubova iz Srbije, Makedonije, Katara, Crne Gore, Turske, Albanije, Austrije, Republike Srpske i BiH.