Agrarni fond grada Trebinja poziva sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače da se prijave na javni poziv za dodjelu rasada povrća namijenjenog za podršku poljoprivrednim proizvođačima sa područja našeg grada.

rasad

Kako se navodi u pozivu, dijeliće se rasad paprike i paradajza.

Pravo na dodjelu rasada imaju registrovani poljoprivredni proizvođači koji namjeravaju da se bave uzgojem povrća i imaju adekvatno zemljište za njihov uzgoj.

Prioritet za podršku će imati domaćinstva koja su do 30. marta 2018. godine evidentirana za ovu vrstu pomoći preko svojih mjesnih zajednica, kao i podnosioci zahtjeva sa kojima će Agrarni fond potpisati ugovor o otkupu proizvoda.

Prijava na javni konkurs pretpostavlja predaju zahtjeva, uz kopiju lične karte, potvrdu o registraciji gazdinstva, potvrdu Zavoda za zapošljavanje da je lice-podnosilac zahtjeva nezaposleno, ovjerenu kućnu listu, dokumenta kojim se dokazuje status RVI, lica sa posebnim potrebama, socijalne kategorije ili porodice poginulog borca.

Javni poziv je otvoren do 14. aprila.

Proizvođači kojima bude dodijeljen rasad imaće obavezu da određenu količinu proizvoda - u protivvrijednosti dodijeljenog rasada, doniraju Udruženju "Sunce nam je zajedničko" ili Narodnoj kuhinji pri Eprhiji ZHiP.