Mirko Alvirović, poznato televizijsko lice, automobilista, autor i voditelj emisije SAT na RTS, preminuo je danas u 72. godini, poslije duge i teške bolesti.

mirko alvirovic

On je ljetos operisan u Njemačkoj, nakon čega se vratio u Srbiju gdje je na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu nastavio sa liječenjem. Porodica i najbliži prijatelji bili su uz njega.

Informaciju o Alvirovićevoj smrti potvrdio je i RTS, gdje se njegova emisija SAT emitovala. Kako navode, Alvirović se bavio i temama iz oblasti turizma, a poseban akcenat stavljao je na bezbjednost saobraćaja.

Gledaoci su prepoznali njegov trud i požrtvovanost. Njegove patrole do popularnih ljetovališta postale su važan izvor informacija za sve turiste. Zajedno sa svojom ekipom znao je i po nekoliko dana da putuje do neke destinacije otkrivajući gledaocima sve što ih na putu očekuje. Izvještavao je i sa najvećih svjetskih salona automobila.

Alvirović je posljednjih 28 godina radio kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima. Diplomirao je književnost, ali je studirao i žurnalistiku. Mirko je bio oženjen i ima dva sina, Mladena i Momira.