Ženski odbojkaški klub /ŽOK/ "Leotar" će sutra biti domaćin završnog turnira za prvaka Druge ženske lige u odbojci, na kome će, pored domaćina, igrati i ekipe ŽOK "Kozara" iz Gradiške, OK "Panter" iz Doboja i OK "Drina" iz Zvornika.

zok leotar pionirke

ŽOK "Kozara" je pobjednik je Druge lige G-1 i u deset utakmica ostvarila je isto toliko pobjeda. Prvak G-2 lige je ekipa OK "Panter" iz Doboja i u prvenstvu je imao skor od šest pobjeda i četiri poraza. OK "Drina" iz Zvornika je prvak G-3 lige i u prvenstvu je imala omjer od osam pobjeda i dva poraza.

ŽOK "Leotar" je pobjednik G-4 lige sa devet pobjeda i dva poraza.

U prvom susretu sa početkom u 14.00 časova sastaće se OK "Panter"- OK "Drina", dok je u 16.30 časova na programu meč između ŽOK "Leotar i ŽOK "Kozara".

Pobjednici mečeva sastaće se u finalu u kome će se pobjednik direktno plasirati u Prvu ligu Republike Srpske, dok će poraženi igrati majstoricu protiv predzadnje ekipe na truniru.

Finalna utakmica se igra u 19.00 sati.

Svi mečevi se igraju u dvorani Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".

Prema riječima prvih ljudi ŽOK "Leotar", njihov klub je tražio i dobio domaćinstvo iako je u igri bila i ekipa iz Zvornika.

"Ekipe koje dolaze su iskusnije od naše, jer su starija godišta, jer je kod nas prosjek 16 godina", navode u ŽOK "Leotar".