Skupština grada Trebinja, koja je trebala biti održana sutra, upravo je odgođena, odlučio je kolegijum skupštinske većine, saznaje TrebinjeLive.info.

skupstina trebinje

Na kolegijumu su, kako saznajemo, kao razlog odgađanja naveli da veći broj odbornika ne bi mogao da prisustvije zbog svetkovina.

Odbornici su trebali da donesu odluku o davanju saglasnosti JP „Putevi RS“ za izgradnju dijela Istočne obilaznice sa kružnim tokom.

Na dnevnom redu je bilo i niz prijedloga odluka u vezi sa izmjenama i dopunama dijelova regulacionih planova „Istočna obilaznica“, „Južni gradski izlaz“- Lušac i Rastoci sjever, „Zasad polje“, „Stari grad“ i „Bregovi 2“, te plana parcelacije „Todorići 3“.

Trebalo je da se donese i izmjena odluku o radnom vremenu trgovinskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata, kao i odluka o visini zakupnine za poslovni prostor koji koriste osobe zaposlene po programu podrške samozapošljavanju.

Na dnevnom redu zasjedanja su se trebale naći i informacije o položaju i materijalnom statusu penzionera na području Trebinja, radu udruženja penzionera, kao i radu udruženja građana – nevladinih organizacija koje se finansiraju iz gradskog budžeta.

Nije poznato kada će biti održana 14. redovna sjednica, ali se pretpostavlja, kako se čulo, da će biti zakazana za narednu sedmicu.