U urnebesnoj komediji „10:1“ - deset razloga da ne uđete u bračnu zajednicu i jedan da to učinite, glumica Tatjana Kecman je na duhovit način sinoć savjetovalasinoć trebinjske muškarce zašto da se ne ožene i kakve pripadnice ljepšeg pola da izbjegavaju.

monodrama tatjana kecman

Ona glumi deset potpuno različitih tipova žena i pokušava da otkrije njihove maske, igre i sitne laži.

Monodrama "10:1" Tatjane Kecman održana je u pozorišnoj sali Kulturnog centra. Ona je na šaljiv i duhovit način u 60 minuta dala savjete muškarcima zašto da se ne ožene.

Publiku je upoznala sa dese tipova žena - od žene koja je loš šofer, žene kojoj je uvijek potrebna zaštita, od žene koja ne izlazi iz teretane i od koje je potrebna zaštita, Vranjanku kod koje jedna glava govori 100 jezika, Hercegovku, Sosu...

Ovo je autorski projekat Tatjane Kecman i ona se odlučila na komediju, jer je ona u zadnjih 20-ak godina traženija od drame i ljudi imaju potrebu da se smiju.

"Upravo sam to htjela da napravim jednu dobru zabavu, kvalitetan smijeh i trudila sam se da napravim jednu kvalitetnu i dobru komediju", rekla je Kecman.

Odnos muško-ženski je nepresušna tema, a glumica je na početku monodrame odabrala jednog muškarca iz publike koji će odabrati jednu od tih deset dama.

Prema  njenim riječima, taj gledalac nikad ne odabere nijednu "jer su sve od zla oca i gore matere", ali za sam kraj ipak postoji jedan razlog zbog kog mora da se ženi.

"Taj razlog ja nikad ne otkrivam, a publika tokom predstave vidi o čemu se radi", rekla je Kecman.

Tatjana Kecman je oduševila publiku, a ona joj je uzvratila aplauzom.

Predstava traje već 10 godina i igrala se u Amsterdamu, Cirihu, gradovima Srpske i regiona...