Veterani i prvi sastav Ansambla nacionalnih igara /ANI/ "Jovan Dučić" iz našeg grada, bili su specijalni gosti 4. susreta veterana folklora "Ušće 2018", koji je održanu mjestu Ušće kod Kraljeva.

ani jovan ducic susreti kraljevo (1)

Tokom koncerta, predstavilo se oko 300 učesnika iz devet ansambala.

ANI "Jovan Dučić" je bio gost bratskog društva KUD "Studenica" i direktora Doma kulture Ušće Mirke Marušić Stojanović. Publici su se predstavili sa igrama iz Šumadije i Pirota.

I ove godine Trebinjce su dočekali iz Gradske uprave Kraljeva. Primio ih je zamjenik gradonačelnika Sreten Jovanović, sa kojim su razgovarali o raznim temama, a iskoristili su i priliku da upute poziv prvim ljudima Kraljeva da dođu kao gosti na smotru koju organizuje ANI "Jovan Dučić" 28. i 29. juna u Trebinju.

Folkloraši su posjetili i Kopaonik, Pančićev vrh i druge znamenitosti grada na tri rijeke - Ibra, Ribnice i Zapadne Morave.

Naši sugrađani bili su jedini gosti iz Republike Srpske, a ovakvi susreti su dokaz da folklor ne zna za godine, te da služi za čuvanje kulturne baštine, druženje i saradnju kulturno-umjetničkih društava.

Organizator susreta je bio KUD"Studenica".

ani jovan ducic susreti kraljevo (1) ani jovan ducic susreti kraljevo (1)