Na Radio televiziji Republike Srpske /RTRS/ večeras će biti emitovana prva epizoda serije "Na mliječnom putu", proistekla iz istoimenog filma našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice.

na-mlijecnom-putu

Serija će biti emitovana svake nedjelje u 20.15 sati.

U procesu rada na filmu snimljeno je znatno više materijala, pa je u pet epizoda serije u koprodukciji RTRS-a, ispričana cijela priča.

Većina scena snimana je u Trebinju i Hercegovini, a među glumcima i statistima je i veliki broj naših sugrađana koji su, rame uz rame, glumili pored Monike Beluči, Slobode Mićalović, Emira Kusturice, Mikija Manojlovića...

Premijera filma je bila prošle godine u februaru na Festu.

O seriji

na mlijecnom putu

Ratno je proljeće. Svakog dana, mljekadžija prelazi borbenu liniju na magarcu izbjegavajući metke kako bi prenio svoj dragoceni tovar vojnicima. U toj misiji prati ga sreća, voli ga prelijepa seljanka, pred njim je mirna budućnost... i sve biva baš tako do dolaska misteriozne Italijanke koja će preokrenuti njegov život naglavačke.

Tu otpočinje priča o strastvenoj i zabranjenoj ljubavi koja će ih oboje ubaciti u niz fantastičnih i opasnih avantura. Pridružiće im se sudbina i čini se da niko i ništa neće moći da ih zaustavi...