Rukovodstvo SDS-a danas je u Trebinju predstavilo projekat brze ceste Višegrad-Trebinje kao dio programa ove političke partije, poručivši da "konfliktna kampanja" koja je u jeku nije dobra za građane Republike Srpske i da težište treba vratiti na životna pitanja.

cuzulan sds

Potpredsjenik SDS-a Dragan Ćuzulan istakao je da će ova partija dio kampanje posvetiti rekonstrukciji saobraćajnih komunikacija u Hercegovini, jer su jedan od uslova ekonomskog razvoja i ostanka stanovništva.

"Nijedna Vlada Republike Srpske do sada nije imala sluha za rješavanje ovih pitanja. SDS je 1996. godine uradio projekat auto-puta Višegrad-Trebinje koji je žila kucavica cijelog ovog kraja, prvenstveno zbog veze sa Srbijom, ali i zbog ekonomskog razvoja, transporta robe, za turizam", rekao je Ćuzulan na konferenciji za novinare u Trebinju.

On je dodao da projekat, iako davno urađen, nikada nije realizovan.

Ćuzulan je istakao da je SDS mišljenja da ovaj projekat treba da ima prioritet u Hercegovini.

Prezentujući projekat auto-puta odbornik SDS-a u Foči Dušan Bodiroga rekao je da je predviđena dužina trase oko 190 kilometara - od Višegrada pored Čajniča, preko Foče, Gacka i Bileće do Trebinja.

On je istakao da je ukupna vrijednost projekta oko 1,5 milijardi KM, s tim da postoji mogućnost da ova suma bude i manja.

Predsjednik Aktiva žena SDS-a iz izborne jedinice devet Hristina Janjić je istakla da SDS ima brojne primjedbe na aktuelnu vlast, ali da u prvom redu želi da se u predstojećoj kampanji predstavi sa pozitivnim i konstruktivnim prijedlozima i rješenjima kako poboljšati standard stanovništva u Republici Srpskoj, a prije svega u Hercegovini.