U Muzeju Hercegovine održan je koncert nagrađenih učenika Muzičke škole sa takmičenja iz Bijeljine, Beograda i Aranđelovca, koje je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.

muzicka skola koncert (1)

Na ovim takmičenjima učenici su osvojili 11 prvih, jednu drugu i dvije treće nagrade.

Predstavilo se 12 učenika sa kompozicijama koje su izvodili na takmičenjima.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić je rekla da su učenici i profesori Muzičke škole na ovim takmičenjima pokazali odlične rezultate.

"Odlučili smo da našim sugrađanima predstavimo nagrađene učenike u Muzeju koji je akustičan i predivan ambijent za klasičnu muziku", istakla je Babić.

Irena Mijušković je profesor klavira čija je učenica Jelena Popović osvojila 100 poena i specijalnu nagradu - laureat-apsolutni pobjednik te discipline u kojoj se takmičila. Mijušković je bila član žirija i ponosna je na sve đake i profesore jer svi predano i dobro rade sa puno ljubavi.

muzicka skola koncert (1)

"Treba mnogo posvećenosti, truda, a kada se kaže za nekoga da je laureat onda se misli na njega da je svirao kao na ploči i da se dobije 100 poena petočlani žiri treba da se složi", rekla je Mijušković.

Doroteja Radanović, učenik trećeg razreda harmonika u klasi Dušanke Babić, osvojila je prvo mjesto u drugoj kategoriji na takmičenju u Bijeljini. To je bilo njeno prvo takmičenje i odmah je osvojila prvo mjesto.

"Divan je to bio osjećaj i nastaviću dalje da vježbam i to mi je još veći podsticaj da još više vježbam",rekla je Radanović.

Večeras su posjetioci mogli da čuju i uživaju u kompozicijama koje su izveli Helena Tanasijević, Jelena Popović, Aleksandar Miš i Mili Bovan na klaviru, Marina Mučibabić na flauti, Tanja Vujović, Iva Koprivica, Sara Mijanović i Mateja Projović na violini, kao i Doroteja Radanović, Miloš Kralj i Dragan Jelačić na harmonici.

muzicka skola koncert (1)

Zadovoljna lica njihovih profesora Ljiljane Rajović, Nede Tanasijević, Dušanke Babić, Aleksandre Rajković, Irene Mijušković, Violete Popadić, Sonje Marković i Dejana Bradonjića govorila su više od riječi jer su bili ponosni nastupima svojih učenika.

U 40-minutnom nastupu publika je slušala kompozicije Pesarda, Komarovskog, Kosenka, Burgmilera, Zolotarjova, Baha, Bokerinija, Semjonova...

Sljedeće sedmice je takmičenje Muzičkih škola Republike Srpske i 40 učenika iz Muzičke škole u Trebinju ide na takmičenje u Banjaluku.

muzicka skola koncert (1)