U Američkom kutku u Trebinju održana je radionica "Putokazi novinarstva", koju je organizovala Omladinska novinarska asocijacija u BiH za sve srednjoškolce iz našeg grada.

novinarstvo

Ovo je četvrta radionica, a tema je bila "Montaža i reportaža".

Novinar, snimatelj i montažer ELTA televizije Nebojša Kolak, upoznao je srednjoškolce sa odgovorima na pitanja kako je biti novinar, šta je potrebno da se napravi dobra reportaža, kakav je odnos snimatelja i novinara...

Prema Kolakovim riječima, novinarstvo je izuzetno zanimlljiva profesija koja ulazi u krv i koje se teško osloboditi, dok je pravljenje reportaža izuzetno zanimljivo i dinamično.

"To mladima može biti izuzetno zanimljiv posao, ali kada završe žurnalistiku i počnu raditi kao novinari, teško će sve odmah dobiti - treba ići stepenicu po stepenicu", rekao je Kolak.

novinarstvo

Mladima je savjetovao da izaberu fakultet koji im daje mogućnost da rade više stvari, jer sa tog fakulteta neće biti problem biti novinar.

Katarina Milović, član Upravnog odbora Omladinske novinarske asocijacije u BiH je istakla da je cilj ove asocijacije da se mladi ljudi uče novinarskoj pismenosti.

"Jedan od ciljeva nam je i da dovodimo mlade da javno razgovoraju i da se izlože medijima da se napravi medijski prostor gdje mogu djelovati", zaključila je Milović.