U policijskoj akciji "Aurora" širom Srbije je uhapšeno 270 lica, kod kojih je zaplijenjeno 30 kilograma narkotika i veća količina oružja.

hapsenje

Akcija je sprovedena u prethodna dva dana sa ciljem suzbijanja opšteg kriminala, a oduzeto je 234.120 dinara /2.000 evra/ i 13.875 evra, pronađeno je 20 ukradenih vozila, a krivične prijave podnijete su protiv 277 lica, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Zaplijenjeno je i 25 kilograma marihuane, 254 grama heroina, 720 grama kokaina, 4,1 kilogram amfetamina, 580 tableta ekstazija, 578 komada raznih tableta i 70 kilograma kofein-hidrida koji se koristi za uvećavanje mase droga.

Policija je u Boru otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane u vještačkim uslovima.

Oduzeto je i 13,5 kilograma eksploziva u patronama, kilogram baruta, 68 pušaka, od čega tri automatske, 46 pištolja, pet revolvera, samostrijel, ručna bomba, detonirajući štapin, kao i 5.694 komada municije.

Uhapšeni su osumnjičeni da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oni su osumnjičeni i za krivična djela iz oblasti imovinskih delikata, prevare, ucjene, otmice, ugrožavanje sigurnosti, iznude, nasilničko ponašanje, nasilje u porodici, iskorištavanje maloljetnog lica za pornografiju, falsifikovanje isprave i drugo.