Helena Brajić, učenica 9. razreda područnog odjeljenja u Lastvi Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", osvojila je prvu nagradu na konkursu za najbolji literarni rad, a najbolji likovni rad o temi "Motivi rijeke Trebišnjice sa nekim od izgrađenih objekata" bio je rad Sergeja Mandića, učenika 3. razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić".

likovni i literarni konkurs het

Konkurs je organizovan povodom obilježavanja pola vijeka rada Hidroelektrane "Trebinje 1", a nagrade je pobjednicima danas uručio direktor "Hidroelektrana na Trebišnjici" /HET/ Gordan Mišeljić.

Brajićeva kaže da joj nije bilo teško da napiše sastav. Ona je zahvalila HET-u i nastavnicima u Lastvi.

"Otac mi je odmalena usadio veliku ljubav prema ribolovu, jer živim uz rijeku u Lastvi. Opisala sam sve ljepote Trebišnjice i šta njeno bogatstvo predstavlja za naš kraj i Hercegovinu", istakla je Brajićeva.

Drugo mjesto na literarnom konkursu o temi "Tebi što pojiš i hraniš - besmrtna ljepotice" podijelili su radovi Helene Ivelja, učenice 6. razreda Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" i Mie Mijanović iz 8. razreda škole "Sveti Vasilije Ostroški", dok je treća nagrada pripala Miljani Marić, učenici 7. razreda područnog odjeljenja u Petrovom polju Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Drugonagrađena za najbolji likovni rad je Jana Musić iz 4. razreda Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški", dok je treća nagrada pripala Momčilu Ćaćiću učeniku 5. razreda Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".

Prvoplasirani učenik Sergej Mandić zahvalio je HET-u koji ga je nagradio laptopom.

Mišeljić je istakao da konkurs za osnovce pokazuje samo dio odgovorne politike ovog eneregetskog preduzeća prema svim građanima Trebinja.

"Drago nam je što se na konkurs prijavio veliki broj djece i što smo prigodnim poklonima nagradili naše talentovane mališane", rekao je Mišeljić.

HET je nagradio autore tri najbolja literarna i likovna rada laptop računarima, tabletima i kompletima školske lektire.

Posebnim poklonom - kompletom nastavnih učila u vrijednosti od 300 KM nagrađen je kolektivni likovni rad djece sa posebnim potrebama iz specijalnog odjeljenja Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".

Na literarni i likovni konkurs povodom jubileja HET-a stiglo je 246 radova, i to 188 likovnih i 58 literarnih.