Prodaja i kupovina na internetu postali su svakodnevna aktivnost velikog broja ljudi, a za savremenim trendovima ne kaskaju ni naši sugrađani, ali ni pravna lica sa područja Trebinja, koja u ovom vidu trgovine vide mogućnost dodatne zarade.

sjeverni logor trebinje

Iako je prisutan veći broj veb sajtova za kupoprodaju, najveća ponuda iz našeg grada nalazi se na popularnom "olx.ba", gdje se može pronaći, maltene, sve što čovjek poželi - od igle do lokomotive.

Ono što Trebinjci, agencije za nekretnine, pravni subjekti i fizička lica iz cijele nekadašnje Jugoslavije najčešće prodaju su građevinski objekti, poput stanova, kuća, garaža, nakon čega slijede automobili, bijela tehnika, mobilni telefoni, filatelija, te burgije, glodala, ureznici, navojni alat iz Industrije alata.

Cijena ovog alata se, kako navode prodavci, formira na osnovu dogovora, a odlikuje ga kvalitet i tradicija proizvodnje duga skoro šest decenija, zbog čega, bar po pitanjima potencijalnih kupaca na pomenutom sajtu, ovaj alat uvijek nađe put do svog kupca.

Kako se na internetu prodaju i građevinski objekti, zanimljiv oglas je da se u Hrupjelima prodaje austrougarska kula, poznatija kao sjeverni logor, koja je, prema usvojenom regulacionom planu, predviđena za nadogradnju i moderan hotel.

I ovdje je cijena po dogovoru, a kao opis navedeni su istorijski podaci u koje je sve svrhe ovaj objekat korišćen, kada je izgrađen i šta je sve uključeno u prodaju.

Mogu se kupiti i stare razglednice našeg grada kako one sa početka 20., tako i one iz 70-ih i 80-ih godina tog vijeka. Njihova cijena je, uglavnom, oko 10 KM. Prodaju Trebinjci i knjige o gradu, DVD-ove, vojne topografske karte, vunene čarape.

alat industrija alata

U posljednje vrijeme izražena je i prodaja različite vrste zemljišta, uglavnom građevinskog, pogodnog za izgradnju kuća, vikendica, pa čak i stambeno-poslovnih objekata.

Zastavica Fudbalskog kluba "Leotar" povodom 60 godina od njegovog osnivanja košta 17 KM, karta sa utakmice kvalifikacija za UEFA ligu šampiona između luksenburškog Grevenmahea i Leotara košta 12 KM, dok je "ekskluzivna parcela na Rastocima 125 KM po metru kvadratnom".

Zanimljivo je i to da se možete dogovoriti i oko cijene "mašinskog šurenja pilica", dok je cijena jaja japanske prepelice 7 KM, uz nedorečenost o kom broju jaja je riječ.