U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Republike Srpske, FK „Leotar“ je u Trebinju odigrao 0:0 protiv FK „Krupe“ iz Krupe na Vrbasu.

fk leotar krupa

Duel drugoligaša i premijerligaša odigran je po hladnom i kišovitom vremenu na terenu koji je tokom utakmice izgledao kao bara. Ipak, fudbaleri su trčali i borili se, tako da je prikazan, za ovakvo vrijeme, kvalitetan fudbal.

Prvi su zaprijetili domaćini preko Vučića u 15. minutu, ali njegov udarac je otišao kraj gostujućeg gola. U 31. minutu gosti preko Banovića imaju šansu, ali Perišić je na mjestu. U 35. minutu centaršut Zečevića, lopta dolazi do Janjića, ali on šutira kraj gola.

Domaćini su opet prvi zaprijetili u nastavku utakmice. U 49. minutu Zečević ubacuje loptu u šesnaesterac, ali golman gostiju Fejzić dolazi do lopte prije domaćih napadača.

U 55. Maksimović šutira, ali golman Perišić izbacuje loptu u korner, a u 63. Mirosavljevićev šut ne pogađa okvir gola. U 71. minutu Spaić šutira, ali golman gostiju je na visini zadatka. Do kraja utakmice gosti su imali priliku preko Balabanovića, ali njegov šut glavom prolazi kraj desne stative Perišićevog gola.

Trener gostiju Slobodan Starčević je izveo na Police kombinovani sastav da parira Leotaru.

„Mislim da je realan rezultat 0:0 i sve će se riješiti u drugoj utakmici“, rekao je Starčević.

Rajko Mičeta je nakon utakmice bio zadovoljan jer su se njegovi momci pokazali u dobrom svjetlu u odnosu na favorizovanu ekipu Krupe.

„Ima uzvratna utakmica i bitno je da se niko na ovakvom terenu nije povrijedio, a na nama je da se spemamo do tada i da u prvenstvu postižemo što bolje rezultate“, kazao je Mičeta.

Uzvratna utakmica Kupa igra se 25. aprila u Krupi na Vrbasu.

FK „Leotar“: Perišić, Ljubibratić, Andrić (Spaić), Vučić, Janjić (Prelo), Ramić, Zečević, Medan (Komlen), Begenišić, Ristić, Todorović. Trener: Rajko Mičeta.

FK „Krupa“: Fejzić, Maksimović, Makitan, Dabić (Fajić), Mirosavljević, Nikolić, Balabanović, Aleksić, Ilić (Milanović), Banović, Šamara (Glamočić). Trener: Slobodan Starčević.