Utakmicama trećeg kola nastavljena je kadetska liga Republike Srpske u rukometu koja se igra turnirski, a u kojoj se takmiče i rukometaši RK "Leotar".

kadeti rk leotar

Domaćin turnira bio je RK "Višegrad" iz istoimenog grada i osim domaćina učestvovali su RK "Glasinac" - Sokolac, RK "Lokomotiva" - Brčko i RK "Leotar".

U prvoj utakmici, kadeti iz našeg grada snage su odmjerili sa RK "Glasinac". Od starta utakmice rukometaši "Leotara" nametnuli su svoj ritam ne dozvoljavajući gostima da ozbiljnije ugroze vođstvo, pa se na odmor odlazi sa prednošću 10:8.

U nastavku meča, prednost Leotara se kretala od 5-6 golova, ali je na kraju ostvarena pobjeda 23:21.

U drugom susretu sa brčanskom "Lokomotivom" Leotar" je odlično otvario susret i sredinom poluvremena stekao osjetniju prednost od pet golova sa kojom odlazi na odmor rezultatom 14: :9.

U nastavku utakmice Brčaci su pokazali da nisu slučajni učesnici završnica državnih takmičenja i osvajači medalja, pa angažovanijom igrom polako tope prednost Trebinjaca i uvode susret u egal završnicu.

U posljednjih 30 sekundi pri neriješenom rezultatu Leotar je postigao pogodak i uspijeva da odbrani posljednji napad Lokomotive. Na taj način Trebinjci su ostvarili minimalnu i zasluženu pobjedu rezultatom 24:23.

U posljednjem susretu protiv domaćina, viđena je vrlo uzbudljiva utakmica od samog početka gdje Leotar koristi nekoliko grešaka "Višegrada" i odlazi na odmor sa prednošću 12:10.

U nastavku, domaćini su sustigli prednost i uspjeli da skroz preokrenu rezultat i povedu sa dva gola - 18:16. Međutim, Trebinjci se nisu predavali i u zadnji minut se ušlo sa neriješenim rezultatom 22:22, gdje ni jedna ekipa ne uspijeva da postigne pogodak, pa je utakmica završena najrealnijim ishodom -podjelom bodova.

Treba napomenuti da su dva člana RK "Leotar" Marko Parežanin i Đorđe Ratković inače i reprezentativci BiH, produžili na okupljanje reprezentacije Republike Srpske u Tesliću, koja se priprema za turnir u Grčkoj krajem marta.

RK "Leotar": Stojanović (37 odbrana), Milidragović (7 odbrana), Orbović 8, Grubačić 6, Grk 14, Parežanin 21, V. Kovač 5, D. Kovač 1, Ratković 9, Veraja 1, Sikimić 1, Puhalo 1, Tasovac 1, Jokanović 1.