Na sajmu vina i žestokih pića "Provajn" koji se održava u njemačkom gradu Dizeldorfu, ove godine biće predstavljeno šest vinarija iz BiH, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Vina kompanije "Podrumi Vukoje 1982" krstarenje Evropom započela su na najvećem Vinskom sajmu "ProWein 2017" koji se održava u Dizeldorfu. Kao predstavnici na štandu regiona Hercegovine, svojim vinima i ovog puta oduševili su poznate svjetske enologe i sommeliere. Predstavljajući svoja vina koja su ponos Hercegovine i vinograda Vukoje, zabilježili su veliku posjećenost vinskih hodočasnika sa svih strana svijeta.

Svoje proizvode izlažu trebinjski "Podrumi manastira Tvrdoš", "Podrum Anđelić", "Podrumi Vukoje 1982" i "Vinogradi Nuić", te mostarski "Hepok“ i "Podrumi Andrija" iz Čitluka.

Kompanije iz BiH će u periodu trajanja sajma, koji je otvoren juče, imati priliku da predstvale svoje proizvode zainteresovanim kupcima, prezentuju "vinsku regiju Hercegovine", kao i autohtone sorte iz BiH i brendirane proizvode u ovom segmetu proizvodnje.

Izlagači iz BiH, kao i Spoljnotrgovinska komora, kao organizatori njihovog učešća na sajmu, nadaju se dobroj posjećenosti njihove prezentacije na "Provajnu", kao i uspješnoj promociji proizvoda.

Ovaj sajam spada u najveće sajmove ovog tipa u svijetu, a namijenjen je isključivo biznismenima u spomenutom sektoru, te ga godišnje posjeti više od 58.500 predstavnika trgovačkih kompanija iz više od 130 zemalja svijeta.