Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o vanrednom usklađivanju opšteg boda i penzije, kojim se penzije od 1. aprila povećavaju za dva odsto.

vlada rs

Potrebna sredstva za realizaciju odluke iznose oko 1.700.000 KM mjesečno, odnosno oko 15.300.000 KM do kraja 2018. godine, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Osnovni razlog za donošenje ove odluke je poboljšanje materijalnog položaja korisnika prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

"Ovom odlukom se realizuje Zaključak Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa Informacijom o stanju u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u Republici Srpskoj za 2015. godinu", navedeno je u saopštenju.

Vlada je na današnjoj radno-konsultativnoj sjednici razmatrala usmenu informaciju o hidrološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Iz Vlade navode da je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić informisao Vladu da se predstavnici Javne ustanove "Vode Srpske" i Republičke uprave Civilne zaštite nalaze na terenu i prate situaciju te da su preduzete sve propisane mjere i date naredbe svim nadležnim intitucijama.

"Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović u stalnom je kontaktu sa gradonačelnikom Prijedora i načelnicima Gradiške, Novog Grada i Srpca", navodi se u saopštenju.