Omladinska škola Košarkaškog kluba /KK/ "Leotar" i ovog proljeća organizuje internu Pionirsku košarkašku ligu u okviru koje svoje znanje i umijeće pokazuje stotinak mladih košarkaša, uzrasta od 2005. do 2011. godišta.

turnir kosarka

Oni su podijeljeni u osam ekipa, a njihovi mečevi subotom ujutro u sportskoj dvorani Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" u Gorici izazivaju veliku pažnju i košarkaša, ali i njihovih roditelja.

„Imamo veliki broj djece u našim selekcijama i ovaj turnir je prava prilika da im ukažemo priliku da igraju prave takmičarske utakmice. Rezultat je u drugom planu, ali vjerujte ima dosta uzbuđenja i kvalitetnih partija“, kaže Milan Komar, trener jedne od najmlađih selekcija.

Petar Đurić, takođe, jedan od trenera ističe da su mladi košarkaši željni igre i dokazivanja.

„Ovakav turnir i utakmice ukrašavaju njihovu posvećenost ovom sportu. Najljepše od svega je vidjeti jedan sjajan timski duh i radost nakon pobjede“, kaže Đurić i najavljuje neke novine u završnici takmičenja.

„Tigrovi“,„Boston seltiksi“, „Terminatori“, „Trebinjski ratnici“, „Strijelci“, „Orlovi“..., svi imaju šanse i nadu da budu prvi na kraju takmičenja koji će, po svoj prilici postati jedna lijepa tradicija.