Luka Sušić, učenik prvog razreda, Anja Dučić učenik drugog i Momčilo Bratić učenik trećeg razreda Gimnazije "Jovan Dučić" osvojili su prva mjesta na regionalnom takmičenju iz fizike koje je održano u Trebinju.

luka susic anja ducic momcilo bratic

Gimnazija se može pohvaliti i sa dugim mjestom Jovane Gavrilović u konkurenciji prvih razreda, kao i Ivane Kašiković u konkurenciji trećih razreda.

Luka Sušić ima iskustva sa takmičenja iz fizike iz devetog razreda gdje je osvojio prvo mjesto na regionalnom takmičenju, a na republičkom je bio sedmi. Pripreme iz fizike su trajale kontinuirano, a naročito nakon školskog natjecanja.

"Naš profesor Maksim Mičeta uvijek je odvajao vrijeme za nas tako da smo vježbali i van nastavnog vremena", rekao je Sušić.

Fiziku i matematiku voli zbog povezivanja stvari, logike, a znanje fizike mu pomaže da opiše neke prirodne pojave koje se dešavaju oko nas.

Anja Dučić od osnovne škole ide na takmičenja iz fizike. Fizika je njen omiljeni predmet jer zahtijeva zaključivanje i razmišljanje, a pripremala se uz pomoć profesora Maksima Mičete.

Ona je i učenik Muzičke škole i svira violinu, a prije šest godina je imala i svoj prvi samostalni koncert.

"Različiti fizički zakoni su potrebni za sviranje muzičkih instrumenata, a za violinu potrebna je tehnika, a sve je to zahvaljujući fizici", naglasila je Dučić uz riječi da će se pripremati za republičko i dati sve od sebe da postigne dobar rezultat

Učenik trećeg razreda Momčilo Bratić spremao se za takmičenje uz pomoć profesora Nenada Grkovića, a zajednički trud i rad su se isplatili.

U prvom razredu bio je prvi na regionalnom, a u prošloj školskoj godini bio je drugi u regiji tako da ima iskustva na takmičenjima. Prirodne nauke ga zanimaju i upisaće nešto vezano za njih.

"Za 120 minuta koliko imamo vremena na takmičenju treba biti koncentrisan. U prvom razredu bio je veći stres, ali sada je u redu", istakao je Bratić.

Osvojena prva mjesta na regionalnom takmičenju iz matematike i fizike pokazuju rad i posvećenost poslu ne samo njihovih profesora, već i učenika.