Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Trebinja osvojile su regionalno takmičenje u košarci, u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

regionalno kosarka (1)

Kod srednjih škola prva mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji, takođe, su otišla u Trebinje, u Gimnaziju „Jovan Dučić“.

Bileća je bila domaćin oba takmičenja, u odličnoj organizaciji Osnovne škole „Sveti Sava“.

Konačan poredak kod osnovaca:

1. JU OŠ „Vuk Karadžić“ Trebinje
2. JU OŠ „Sveti Sava“ Gacko
3. JU OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ Bileća
4. JU OŠ „Sveti Sava“ Bileća
5. JU OŠ „Sveti Sava“ Foča

Za najboljeg strijelca proglašen je Vuk Bojanić iz JU OŠ „Vuk Karadžić“ Trebinje, a za najboljeg igrača Uroš Aleksić, iz iste škole.

U konkurenciji djevojčica kod osnovnih škola bile su prijavljene dvije ekipe. Nakon jedne odigrane utakmice, pobjednik je bila ekipa Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“ Trebinje.

Konačan poredak:

1. JU OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ Trebinje
2. JU OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ Bileća

regionalno kosarka (1)

Za najboljeg strijelca i igrača u ženskoj konkurenciji proglašena je Ana Milanović, učenica škole „Sveti Vasilije Ostroški“.

Kod srednjoškolaca, u muškoj konkurenciji, snage su odmjerile Gimnazija „Jovan Dučić“ Trebinje, Srednjoškolski centar „Golub Kureš“ Bileća i Srednjoškolski centar „Pero Slijepčević“ Gacko.

Nakon odigranih utakmica, svako sa svakim, pobjedu je odnijela Gimnazija iz Trebinja pobijedivši oba protivnika.

Kod djevojaka, Gimnazija „Jovan Dučić“ je pobijedila ekipu SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko.

Najbolji strijelci su Mladen Popara iz Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ Bileća i Ivana Jokanović iz Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje.

Najbolji igrači su Nikola Kraljević iz Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje i Marija Gordić iz iste škole.

Republičko takmičenje u košarci za osnovce biće održano 12. i 13. aprila 2018. godine u Banjaluci, a za srednjoškolce 21. i 22. aprila 2018. godine. Domaćin je grad Trebinje.