Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je lice inicijala E.F. (1984) iz Sarajeva, počinilo krivična djela prevara i izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića.

cjb trebinje

Naime, prijavljeno lice se sumnjiči da je 12. avgusta 2017. godine, putem telefona ostvarilo kontakt sa predstavnicima dva privredna subjekta na području Policijske uprave Trebinje i sa njima dogovorilo kupovinu određenih električnih uređaja, kao i njihov prevoz.

Lice inicijala E.F. je nakon dobijanja predračuna za kupovinu električnih uređaja predstavnicima privrednih subjekata poslalo kopiju naloga za plaćanje kao dokaz da je platilo traženu robu, iako je znalo da na računu nema sredstava za plaćanje.

Nakon, što je navedeno lice preuzelo dogovorene električne uređaje, ugasilo je telefon sa koga je ostvarilo kontakt, a privrednim subjektima je izvršenjem gore navedenih krivičnih djela nanešena šteta od oko 3.000KM.