Povodom jubileja - 50 godina Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/, rukovodstvo objekta HE "Trebinje 1" ugostilo je danas članove Društva fizičara istočne Hercegovine, koje je u saradnji sa ovim preduzećem priredilo malu školu fizike.

het ucenici posjeta (1)

Hidroelektrane ne bi postojale bez fizičkih otkrića i zato su učenici Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja i osnovne škole "Risto Prokopović" iz Nevesinja, došli da učestvuju u maloj školi fizike i da time uveličaju rođendan HET-a.

HET će 25. marta proslaviti pet decenija od puštanja u rad HE "Trebinje 1" i tim povodom će tokom cijele godine priredeđivati razne manifestacije.

"Želimo da učenicima pokažemo kako se fizika može primijeniti u zanimljive svrhe, a od stručnog osoblja HET-a će iz prve ruke saznati kako funkcioniše rad hidroelektrane, kako nastaje struja i kako se prenosi do naših domova", rekao je Dobrsolav Slijepčević, profesor fizike i član Društva fizičara istočne Hercegovine.

Milica Rašević, učenica osmog razreda, oduševljena je onim što je danas vidjela, ističući da ovo za nju i njene školske drugare znači mnog,  jer je posjeta kako naučnog, tako i zabavnog karaktera.