U pozorišnoj sali Kulturnog centra večeras je održan koncert klavirskog dua Ivane Pešić i Jelene Vukmirović.

ivana pesic i jelena vukmirovic

Njih dvije po prvi put zajedno nastupaju u Trebinju, a članice su dua "Tra Noi". Sarađuju od Akademije, a 2009. godine upisale su magistarske studije na odsjeku klavir kamerna muzika.

Nakon završetka magistarskih studija profesionalno se bave sviranjem.

Četveroručno izvođenje na klaviru je zahtjevno jer su dvije individue koje se trebaju uklopiti po svakom pitanju i psihički i tehnički.

"Svakako se nadopunjujemo zato sarađujemo već devet godina, a specifičnost je promovisati klasičnu muziku, što se danas rijetko čini", rekla je Ivana Pešić.

Prema njenim riječima, ambicija, ljubav i opredjeljenje su najvažniji i to ih upravo i spaja.

Jelena Vukmirović je profesor na Cetinju, a Ivana Pešić u Nikšiću tako da se dogovaraju oko zajedničkih vježbi jer nisu u istom gradu, ali to nije problem zbog njihove ljubavi prema muzici.

Repertoar biraju po njihovom karakteru, ali osluškuju i ukus publike da bi se sve usaglasilo. Uglavnom je to klasičan repertoar.

"Pokušavamo da promovišemo mlade autore na našim koncertima tako da su gledaoci na ovom koncertu mogli da slušaju kompozicijuTamare Tomanović", ističe Pešić.

Dvije prijateljice veže i klasa profesora Čedomira Nikolića i asistentkinje Nataše Popović sa kojima su sarađivali dugi niz godina.

Publika je uživala u virtuoznosti dua na klaviru koji su izvele kompozicije Čajkovskog, Gluka i Geca.

"Tra Noi" svirao je u zemljama u regionu, Rusiji, Italiji, a pred njima je lijepa budućnost.