Uroš Kundačina (2000), član, Kluba vodenih sportova /KVS/ „Leotar“, učestvovaće na četvoromeču – susretu reprezentacija Srbije, Hrvatske, Slovenije i BIH u Beogradu 17. i 18. marta, kao član juniorske reprezentacije BiH u plivanju.

uros kundacina

Kundačina je do ovog poziva došao nakon odličnog rada u posljednjih godinu dana, a prije svega na osnovu vicešampionskih titula na prvenstvu BiH u Sarajevu u disciplinama 100 i 200 metara prsno na kojim će i nastupiti kao član reprezentacije BiH u Beogradu.

Kaže i da je do ovog rezultata došao uz neizmjernu podršku, prije svega, porodice, kao i svojih kolega iz KVS „Leotar“ i trenera Veljka Piljevića.

"Poziv za učesće u reprezentaciji BiH za mene je veliki uspjeh a i obaveza da nastavim sa još ozbiljnim radom u nastavku moje sportske karijere", dodao je Kundačina.

Uroš i njegov trener Veljko Piljević reprezentativcima će se pridružiti ispred Olimpijskog bazena "Otoka" u Sarajevu u petak, kada i kreću za Beograd, gdje će odraditi nekoliko zajedničkih treninga prije subote popodne i početka četvoromeča.

Treba istaći i da je Uroš prvi plivač iz Trebinja, nakon nekoliko vrhunskih plivačica iz našeg grada, prije svih olimpijke Ivane Ninković, koji je dobio poziv da nastupa za reprezentaciju BiH.

Iz KVS „Leotar“ zahvaljuju se na podršci Gradskoj upravi i svim prijateljima kluba bez čije pomoći članovi KVS „Leotar“ ne bi mogli postizati odlične rezultate koje postižu u posljednjih godinu dana.