U Muzeju Hercegovine u Trebinju će u četvrtak, 15. marta, biti otvoren "Kao festival", u okviru koga će biti odigrane četiri pozorišne predstave, tri monodrame i jedna duo drama profesionalnih mladih glumaca školovanih na banjalučkoj Akademiji umjetnosti.

kao festival trebinje

Publici će se 17. marta predstaviti Marko Vukosav sa monodramom „Ko je to?“, Aleksandar Runjić sa monodramom „Glasaj i trpi!“, Ivan Perković i Aleksandar Ristanović u predstavi „Crni humor (život oca Todora, ovog i onog sveta)“ i Aleksandar Ristanović u monodrami „Sudnica“.

Ulaznice za festival koštaju 5,00 KM, dok komplet ulaznice za sva tri festivalska dana košta 15,00 KM i mogu da se kupe u Muzeju Hercegovine.

"Kao festival" organuzuje udruženje "Sunčana kapija" iz našeg grada, koja želi da  unaprijedi kulturnu i umjetničku scenu grada kroz podršku, promociju i produkciju u oblasti vizuelnih i izvođačkih umjetnosti ali i kroz izdavaštvo, organizovanje festivala, koncerata, izložbi, promocija i svega onoga što može da pomogne da ponuda u ovim oblastima bude bogatija nego što je sada.

Osnivači udruženja su Milica Dimitrić, violista i glumica, profesor u Muzičkoj školi u Trebinju, poznati umjetnički fotograf Jovan Vidaković i Igor Dutina, fotograf i grafički dizajner, asistent na ALU Trebinje.