Pisanje portala TrebinjeLive.info o "slučaju Papović" razljutilo je prvog bezbjednjaka Hercegovine Žarka Laketu, koji je današnju redovnu konferenciju za novinare iskoristio da optuži naš portal da piše neistine, te da je to, tobože, uvrijedilo inteligenciju njegovih ljudi.

zarko laketa

U opširnom referisanju novinarima, Laketa je kazao i da mu je u tekstu našeg portala pod naslovom "Slučaj Papović - Policija i tužilaštvo se igraju gluvih telefona", najviše zasmetalo, pa pomalo ga i uvrijedilo, to što je navedeno da se penzionisani profesor likovnog vaspitanja Vukašin Vule Papović dugi niz godina bavio falsifikovanjem, a da ga je trebinjska policija uhvatila sasvim slučajno, prilikom pretresa njegovog stana, jer je utvrđeno da je on poslao prijeteće pismo direktoru RiTE "Gacko" Bošku Kozomari.

Laketa je, dalje, naglasio da "slučaj Papović" nije u nadležnosti Policijske uprave Trebinje, već Uprave kriminalističke policije RS, ali da će i PU Trebinje raditi sa njima na ovom budućem predmetu.

Koliko je tekst našeg portala ozbiljno shvaćen, govori i činjenica da su se dan nakon njegovog objavljivanja, na radnom doručku u restoranu jednog lokalnog hotela, sastali Laketa, predsjednici Osnovnog i Okružnog suda i prvi tužilac Okružnog javnog tužilaštva.

O tome nije bilo riječi na konferenciji za novinare, ali ni o tome da li je "spuštena loptica" između tužilaštva i policije, zbog čega je sastanak i iniciran, s obzirom na to da su se dan ranije igrali gluvih telefona i na upite nekoliko novinara prebacivali odgovornost jedni na druge.

Laketa je i ovog puta ponovio da je slučaj u nadležnosti Okružnog javnog tužilaštva, a iz te pravosudne institucije su ranije za naš portal istakli da se za ovaj slučaj raspitamo u policiji.

Poručio je i da "slučaj Papović" niko ne može da sakrije, te da je do sada izvršen dio njegovog otvaranja, a da je sve ranije pisanje krajnje nekorektno, iako je riječ o najvećoj aferi koju ne pamte ni najiskusniji inspektori i koja čini prekretnicu u njihovoj karijeri.

Kako ga je naše ranije pisanje i dotaklo, Laketa je novinarima predstavio način rada policije, koji provode na osnovu planova i programa.

Lokalni "novinar" optužio TrebinjeLive da je saučesnik Papoviću!?

Jedan lokalni "novinar", u izvještaju sa današnje pres konferencije, između ostalog, tvrdi da je ostalo nejasno da li je TrebinjeLive.info saučesnik u krivičnom djelu vezanom za Papovića, pa navodi: "s obzirom da znaju da se Papović dugi niz godina navodno bavio ovom nečasnom djelatnošću, i sami moraju odgovarati pred zakonom, jer su znali, a prikrivali krivično djelo".

Izgleda da je ovaj lokalni "novinar" prespavao dio prve konferencije za novinare u februaru, kada je načelnik Laketa jasno rekao da se radi o dugogodišnjem i ozbiljnom falsifikatoru.

nastaviće se...