I pored svirepog ubistva koje je početkom februara potreslo cijelo Trebinje, stanje bezbjednosti u ovom mjesecu, po riječima prvog policajca Žarka Lakete je na zavidnom nivou.

zarko-laketalaketa

Laketa je u opširnom obraćanju novinarima, posebno istakao dobar rad pripadnika PU Trebinje, čiji rezultati, kako je naglasio, doprinose da bezbjednosna situacija na području koje pokrivaju bude dobra.

Između ostalog, rekao je da je u ovoj godini zadokumentovano ukupno 17 krivičnih djela nedozvoljene trgovine, te da su 20 lica evidentirali kao počinioce, dok je oduzeto 60.607 paklica cigareta čija se vrijednost procjenjuje na oko 190.000 KM.

Kada je riječ o nedozvoljenoj proizvodnji i prometu opojnih droga ukupno je za dva mjeseca oduzeto 6,75 kilograma marihuane, a evidentirana su 24 prekršaja iz zloupotrebe opojnih droga.

"Policijska uprava Trebinje je od početka godine izvela 123 operativno–taktičke mjere i radnje", rekao je Laketa i istakao da se ništa slučajno ne dešava, već da sve rade u skladu sa planovima koje usaglašavaju sa upravama, odnosno sa MUP-om Republike Srpske.

U racijama koje su vršene nakon svirepog ubistva našeg sugrađanina, policija je kod lica čiji su inicijali D.M. pronašla pet zamotuljaka kokaina, odnosno sedam grama, koji je bio spreman za dalju distribuciju.

Laketa je izrazio nezadovoljstvo kulturom u saobraćaju, te dodao da bez obzira na novi zakon i kaznenu politiku, učesnici u saobraćaju u velikoj mjeri krše zakon iz bezbjednosti saobraćaja.