Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održano je zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju.

kvs leotar sarajevo

Na prvenstvu u Sarajevu učestvovalo je 370 plivača iz 24 kluba sa prostora čitave BiH, kao i dva plivača ispred plivačkog saveza BiH.

Klub vodenih Sportova „Leotar“ na „Otoci“ je predstavljalo pet plivača i to Helena Lakić (2005) , Jovan Vukoje (2005), Vuk Danojlić (2003) , Stefan Grubač (2003) i Uroš Kundačina (2000).

Plivajući u najjačoj konkurenciji u BiH plivači KVS „Leotar“ ostvarili su zapažene rezultate. Od članova KVS „Leotar“ na ovogodišnjem zimskom prvenstvu BiH najuspješniji je bio Uroš Kundačina koji je postao vicešampion BiH u juniorskoj kategoriji u disciplinama 100 i 200 metara prsno.

Uroš na osnovu rezultata iz Sarajeva očekuje poziv za juniorsku reprezentaciju BiH za predstojeći četveromeč (takmičenje reprezentacija Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine) koji se održava 17. i 18. marta u Beogradu.

Pored Uroša odličan nastup na državnom prvenstvu ostvarila je Helena Lakić koja je u svih šest disciplina izborila nastup u finalnim trkama. Vuk, Stefan i Jovan u skoro svim svojim nastupima ostvarili su svoja najbolja vremena na 50 metara bazenu što predstavlja nijhov napredak u rezultatima i trenažnom procesu.

"Kao trener ovih maldih plivača mogu biti ponosan na njihove rezultate u Sarajevu. Uroš je sa osvojenim vicešampionskim titulama u najužem izboru kandidata za juniorsku reprezentaciju BiH, Helena iako je u ulaznom kadetskom godištu u svim svojim disciplinama ušla je u finale, a Vuk, Stefan i Jovan iako nisu 'doplivali' do finala dali su svoj maksimum i ne mogu ništa drugo nego da čestitam svim našim plivačima na rezultatima u Sarajevu", istakao je Veljko Piljević , trener KVS „Leotar“.