Grad Trebinje dao je saglasnost i podnio inicijativu preduzeću "Vodovod" da se cijena vode u toku izgradnje "Grada sunca" spusti za 50 odsto, a značajnu podršku će ovom kompleksu pružiti i u infrastrukturnoj gradnji, potvrdio je Srni trebinjski gradonačelnik Luka Petrović.

grad sunca

On je pojasnio da će odluka biti primjenjivana od 1. aprila i da će umjesto dosadašnjih 2,214 KM cijena vode po metru kubnom iznositi 1,107 KM.

Petrović je nakon sastanka sa direktorom turističkog kompleksa "Grad sunca" Brankom Drašković najavio da je Grad Trebinje spreman da za jednu od najvećih investicija u Republici Srpskoj iz privatnog biznisa, u narednom periodu ulaže i u infrastrukturu - od javne rasvjete, saobraćajnica, adekvatnih priključaka na magistralni put Trebinje-Mostar, kao i izgradnju parking-mjesta.

"Spremni smo da svu naknadu za okolno uređenje preusmjerimo u ove aktivnosti. Želimo da damo znak posebne pažnje ovoj investiciji koja se razlikuje od svih ostalih u Trebinju", rekao je Petrović i dodao da smatra da "Grad sunca" treba snažno podržati zbog njegovog značaja.

Gradonačelnik Trebinja ukazao je da će završetak ovog kompleksa biti na dobrobit svih građana, prvenstveno što će se stvarati novi prihodi, te otvoriti nova radna mjesta.

On je dodao da je veoma značajno što kompleks ove godine prelazi iz sezonskog u cjelogodišnji rad, jer će praviti sadržaje tipa apartmana, hotela i sportskog centra koji će omogućiti rad 12 mjeseci, a ne dva i po mjeseca kao prošle godine.

Petrović je naveo da je sa novoimenovanim direktorom "Grada sunca" Draškovićevom razgovarao i o saradnji menadžmenta tog kompleksa i grada Trebinja, izražavajući nadu da će ona biti dobra, jer im je od ranije poznat njen rad u Domu zdravlja, kao jednog od najuspješnijih direktora.

Draškovićeva je istakla da je veoma važno da je Trebinje prepoznalo važnost izgradnje "Grada sunca" i što svojim preduzetim aktivnostima pokazuje koliko je ta investicija važna za cijeli grad.

Zahvaljujući u svoje i ime investitora, Draškovićeva je izrazila nadu da će saradnja i ubuduće biti na najvišem nivou.

"Znači nam puno ova podrška, saradnja sa gradom je od vitalnog značaja za ovu investiciju", rekla je Draškovićeva i naglasila da je saradnja uvijek bila dobra, te da će se raditi na tome da ona bude još na većem nivou.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje grada Trebinja Marko Rikalo.