Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić /SDS/ rekao je da je iznenađen odlukom Borislava Bojića da istupi iz Kluba poslanika SDS-a u ovom domu i stranke, ističući da je to veliki šamar ovoj partiji.

bosic

"Moram da kažem da me ta vijest potresla. Ne znam ko bi mogao pomisliti i reći da to nije udar na stranku", izjavio je Bosić novinarima.

On je rekao da je sa Bojićem razgovarao prije sat vremena i da nije bilo nikakvih naznaka o toj odluci.

"Očigledno je da su /predsjednik SNSD Milorad/ Dodik i neki drugi to znali. Ne znam zašto se to dogodilo i šta su razlozi. Znam da je govorio da je nezadovoljan relacijama unutar stranke na lokalnom nivou", rekao je Bosić.

Izrazivši žaljenje zbog Bojićeve odluke, Bosić je napomenuo da je Bojić čovjek koji zaslužuje svako poštovanje i da je on izuzetan borac koji je bio dugo vremena u SDS-u na najvišim funkcijama.

Bosić je rekao da je bio predsjednik SDS-a u vremenu kada su mnogi odlazili iz stranke, čak i bivši predsjednici stranke, a dolazili novi ljudi, ali da se "nikad nije ovako osjećao kao kada je čuo da Bojić napušta stranku".

Borislav Bojić izjavio je da je istupio iz Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i da će ubuduće djelovati kao samostalni poslanik, jer smatra da se stranka udaljila "od ideje SDS" i da ju je jedan broj ljudi doveo u tešku poziciju.

"Ne može stranka da djeluje samo na relaciji Marijin dvor-Lukavica, posebno kada je riječ o odnosu prema Krajini i krajiškim kadrovima. To je duže vrijeme prisutno u SDS-u i ne želim da nosim odgovornost za SDS. Smatram da bi tu odgovornost trebalo da nose oni koji su SDS doveli u ovu poziciju", rekao je Bojić u pauzi sjednice Predstavničkog doma.