Na 3. Internacionalnom festivalu "Primavera" u Bijeljini učenici Muzičke škole iz Trebinja osvojili su četiri prve nagrade.

muzicka skola tb

Na harmonici su prva mjesta osvojili Doroteja Radanović u drugoj kategoriji u klasi Dušanke Babić, Miloš Kralj u trećoj kategoriji u klasi Dejana Bradonjića i Dragan Jelačić u petoj kategoriji u klasi Violete Popadić.

U kategoriji solo klavir u četvrtoj kategoriji najbolja je bila Anja Riđešić u klasi Jelene Ratković.

Sa svakog takmičenja učenici Muzičke škole donose u Trebinje pregršt prvih medalja i najsjajnijih odličja.

Kako je kazao profesor harmonike Dejan Bradonjić, učenici su talentovani, ali i profesori u ovoj školi ulažu puno truda i rada jer djeca imaju i dosta dodatnih aktivnosti.

"Pored redovnih časova radimo i dopunske časove sa djecom kako bi postigli dobre rezultate, ali sve to ne bi bilo bez podrške same Muzičke škole i lokalne samouprave koja nam uvijek izađe u susret prilikom putovanja", rekao je Bradonjić.

Kabinet za harmoniku opremljen je sa četiri harmonike i to sa dvije manje za osnovnu i dvije za srednju Muzičku školu.

Dragan Jelačić, učenik četvrtog razreda Srednje muzičke škole, i ovoga puta se vratio sa takmičenja sa osvojenim prvim mjestom.

"Zadovoljan sam sa nagradom i one me podstiču da nastavim dalje sa radom i ove školske godine ovo mi je treće takmičenje", rekao je Jelačić.

Miloš Kralj, učenik šestog razreda osnovne muzičke škole, pun je impresija nakon povratka sa takmičenja.

"Za sviranje je potreban talenat, ali i dosta vježbanja", sa osmijehom na licu priča Kralj.

Za Anju Riđešić takmičenje je bilo divno i na njemu je doživjela samo lijepe stvari.

"Ovo mi je 18 takmičenje i nagrade me motivišu tako da iz dana u dan vježbam sve više i više, rad i trud su najvažniji za postizanje uspjeha", naglasila je Riđešić.

Doroteja Radanović, učenik trećeg razreda osnovne muzičke škole, sa svog prvog takmičenja vraća se sa osvojenim prvim mjestom.

"U mojoj kategoriji bilo je dosta takmičara i iznenadila sam se kvalitetom izvođača, a treba dosta truda i vježbanja. Ipak, trud se isplatio i srećna sam", naglasila je Doroteja.

Takmičenje se održalo u Etno selu Stanišići i okupilo je oko 320 učesnika.