Još uvijek smo u periodu zimskih mjeseci, što znači da je hladno vrijeme sa padavinama i dalje aktuelna vremenska prognoza.

obuca

To bi značilo da treba povesti računa i koju obuću biramo kad dio naših odjevnih kombinacija, i to ne samo kako bismo bili u trendu, već i da bi naše noge bile suve, a čizmice i dalje u očuvanom stanju.

U svakom slučaju, opšte je poznato da je obuća od prevrnute kože vrlo atraktivna, ali isto tako i da je posebno osjetljiva. U tom smislu, mrlje na čizmama i cipelama nisu nimalo rijetka pojava. Ipak, i za to postoji lijek, i to vrlo efikasan, a sve detalje o istom saznaćete u nastavku teksta.

Fleke od kiše, soli, snijega - sigurni smo da su vam ove situacije poznate kada je antilop obuća u pitanju. Čizme i cipele od prevrnute kože, bez obzira da li se radi o ležernim ili elegantnim modelima, uvijek su atraktivne i lijepo izgledaju na nozi, po mišljenju mnogih - ljepše nego obuće od glatke kože.

Svakako, na tržištu postoje raznolika sredstva koja se preporučuju za skidanje fleka, međutim sigurni smo da ste se osvjedočili da često i nisu tako efikasna u pogledu rezultata nakon čišćenja.

Vjerovali ili ne, sve što će vam biti potrebno kako biste svojim čizmama ili cipelama vratili nekadašnji sjaj jeste obična micelarna voda, koju sigurno već imate u svom kozmetičkom neseseru, kao i nekoliko tufera.

Potrebno je da tufer, ili neku nježnu krpu, dobro natopite micelarnom vodom, i da potom nježno trljate mjesto na kom se nalazi mrlja. Primijetićete da poslije svega nekoliko poteza fleka počinje da nestaje.

Nakon toga, ostavite da se vaša obuća osuši, potom je iščetkajte četkom za prevrnutu kožu, pa poprskajte sprejom za održavanje obuće od ovakvih materijala.

Ono što je posebno pogodno jeste činjenica da ovo kozmetičko sredstvo zasigurno neće izmijeniti izgled vaše obuće, u smislu da će koža izblijedeti, što se uglavnom desi kada je upotreba određenih sredstava za uklanjanje fleka u pitanju.