Da su Trebinje i Hercegovina rasadnik fudbalskih talenata pokazao je i primjer Marka Simovića, stasitog Hercegovca kome je fudbalska lopta najdraža igračka još od malih nogu.

marko simovic

Prve fudbalske finte je napravio u trebinjskom Leotaru, da bi drugi dio omladinskog staža završio u akademiji FK "Sarajevo".

Poslije premijerligaške epizode u Slaviji iz Istočnog Sarajeva i švedskog trećeligaša IFK "Lulea", Marko se obreo na probi u filijali FK "Partizan", "Teleoptiku".

Već poslije prvog testa i utakmice sa "starijim" bratom Partizanom, zadovoljio je ukuse trenera Milana Ristića i potpisao ugovor na obostrano zadovoljstvo.

Da su se rad i trud ovog dvadesetdvogodišnjaka počeo isplaćivati, pokazao je i na pripremama u Crnoj Gori, gdje je na tri utakmice postigao četiri gola.

Igra na poziciji polušpica i špica.

"Zadovoljan sam što sam došao u 'Teleoptik', uslovi i infrastruktura su zaista sjajni. Nadam se da ću igrama i zalaganjem doprinijeti opstanku kluba u Prvoj ligi Srbije i skrenuti pažnju na sebe od strane čelnika FK 'Partizan'", rekao je Simović.

On je dodao da je posebno zahvalan Igoru Joksimoviću, njegovom agentu i bivšem igraču FK "Partizan", koji je posredovao u ovom transferu, te svojoj porodici koja mu daje veliku podršku.