U subotu, 3. marta 2018. godine, udruženim vinsko-gastronomskim akordima, podrumi "Vukoje 1982" prirediće jedinstven ugođaj uokviren kvalitenim vinima i gastronomskim dalmatinskim napjevima koje će, u "Galeriji Vukoje 1982", po prvi put u regionu, samo za vas zapjevati vrhunski šefovi Braco Sanjin, Ivan Pažanin i Hrvoje Zirojevic, uz baritonsku podršku vinarije "Stina" iz Brača.

tri2

Nakon splitskih restorana "Kadene" i "O`Zlata", Braco Sanjin kuha za vas i u "Galeriji Vukoje 1982". Atribut "dobrog duha splitske gastronomije" dobio je zbog nesebičnog pomaganja i apsolutnim početnicima i kolegama iz kuharskog ceha. Budite sa nama i uvjerite se zašto ga zovu kulinarskim perfekcionistom iz međuprostora bistrologije i "fine dininga".

Dovoljno je reći "3, 2, 1" pa da sve dame pomisle na Ivana Pažanina i njegovu "kužinu". Ovaj Splićanin se specijalizovao za francusku i talijansku kuhinju. Ivanovi klijenati su timovi "Formule 1", članovi kraljevskih porodica i filmske zvijezde, ali on, jednostavno, uživa u kuvanju vama, našim dragim gostima.

Hrvoja Zirojevića zovu najboljim slikarom među kuvarima jer svojim delicijama slika po tanjirima. Iz njegove kuhinje u restoranu "Laganini" na Palmižani često se čuje "blues" uz koji ovaj kulinarski nadrealista slaže nove tanjire za svoje goste. Za njega je tanjir slikarsko platno pa će sa zadovoljstvom, ovaj put u Trebinju, da naslika, pardon, nakuva nešto i za vas.

Vinarija "Stina", sa otoka Brača iz mjesta Bol ovaj put dolazi vama u Trebinje, na "krov Grada" da podijeli svoju vinsku pjesmu započetu 1903. godine. Stina je stijena ili kamen. Onaj bijeli brački poznat je širom svijeta i za Bračane je poput zlata. A vinarija "Stina" svoja vina pravi od grožđa sa stine odnosno polja punog kamena sa kojeg je prava umjetnost stvoriti vino raskošnog okusa. Kako kažu vlasnici "Stine": "Stina je Brač i Brač je Stina". A ovo vino, kao i kamen, su simboli Brača.

Kada se u subotu, 3. marta, udruže "Vukoje 1982" i "Stina" te kuharski trio Pažanin, Sanjin i Zirojević u vinskoj "Galeriji Vukoje 1982" neće trebati instrumenti! Biće to jedinstvena enogastronomska "A cappella" kompozicija kakva se nije još čula. Pa ko se ne bi uz to "zajubia"! A uz vas, dragi gosti i prijatelji biće to nezaboravna veče!

03.03.2018.menu.