NDP je uvjeren da na predstojećim izborima može doći do ozbiljne promjene u izbornom rezultatu na području Hercegovine, izjavio je večeras u Trebinju predsjednik ove političke partije Dragan Čavić.

cavic u trebinju

Nakon radnog sastanka Regionalnog odbora NDP-a Izborne jedinice devet, Čavić je rekao da će jedna od tema kojom će se baviti narednih dana biti stanje u Elektroprivredi Republike Srpske /ERS/, o kojoj je, kako kaže, stvorena lažna slika.

"Izvještaji nezavisnih revizorskih kuća najbolji su pokazatelji lažnog prikazivanja bilansnog stanja. Rezultat svega toga je višegodišnja vladavina jedne te iste grupe ljudi, ali i pljačka prirodnog resursa, što se mora prekinuti", naveo je Čavić.

On je istakao da Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ u ovom trenutku imaju cijeli jedan godišnji prihod manje, odnosno da 14 mjeseci čekaju da naplate struju od ERS-a, dodajući da Hidroelektrana /HE/ Višegrad svoju naplatu čeka 24 mjeseca, dok Termoelektrana /TE/ Gacko avansno naplaćuje za električnu energiju.

Čavić je naglasio da ima pouzdane informacije da "priča oko trećeg bloka TE `Ugljevik` i odnos sa ruskim partnerom propadaju" i da je u pripremi ozbiljan oštetni zahtjev prema Republici Srpskoj od stotinjak miliona KM.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Trebinje Slavko Drašković kaže da nikada nisu zadovoljni postignutim rezultatima partije, da uvijek mogu biti bolji, ali da je osnova njihovog djelovanja istina.

"Želimo da narod čuje istinu, iako znamo da je taj put protkan trnjem, imajući u vidu današnju vlast koja je u Trebinju uzela sve moguće pozicije, kao i u velikoj mjeri medije", rekao je Drašković.

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović.