U Trebinju je počeo  15. „Internacionalni kup Trebinja“ i 8. „Memorijal Miloš Mrdić“, a glavni gost džudo turnira je svjetski šampion do 90 kilograma Nemanja Majdov.

dzudo turnir milos mrdic trebinje 2018 (2)

 

Otvarajući ovaj turnir, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je izrazio zadovoljstvo što se na pet tatamija okupio veliki broj djece u želji da osvoje medalje.

“Biće i onih koji neće osvojiti medalju, ali ne smiju odustati već nastaviti dalje do velikih uspjeha koje je postavio i svjetski prvak Nemanja Majdov”, rekao je Petrović.

dzudo turnir milos mrdic trebinje 2018 (3)

Petrović je uručio Zlatnu plaketu Majdovu za veliki doprinos afirmaciji džudo sporta i trebinjskog džudo turnira uopšte.

Svjetski šampion iz Budimpešte u kategoriji do 90 kilograma istakao je da je još kao dječak učestvovao na ovom turniru, gdje je stekao veliko iskustvo, koje je bilo dio njegovog puta do svjetske titule.

“U godinama u kojima se nalazite i ja sam sanjao da budem prvak svijeta i to tražim i od vas - da sami zacrtate taj cilj  i  da idete korak po korak”, naglasio je Majdov.

nikola majdov trebinje

Sa Nemanjinim bratom Stefanom, pokojni Miloš Mrdić se borio nekoliko puta. U tim godinama je, kako je kazao Majdov, Miloš bio jedan od uzora i mnogo je naučio od njega. Djeci je poručio da moraju voljeti i uživati u ovom sportu.

“Miloš je za svoje godine bio šampion, strašan borac i uvijek rado dolazim na ovaj turnir i Trebinje”, zaključio je Majdov.

dzudo

Na turniru su se okupile mlađe kategorije džudista i to poletarci koji su 2008. godište i mlađi, mlađi pioniri 2006/07. godište, stariji pionirei 2004/05. godište, kadeti 2001/02/03. godište i juniori od 1998. do 2001. godišta.

Bez obzira na velike vremenske neprilike ne samo u Trebinju već i u regionu, na turniru se okupilo 50 klubova sa oko 600 takmičara.

Organizator takmičenja je Džudo klub "Leotar", a pokrovitelj Grad Trebinje.