U 17. kolu Prve lige Republike Srpske KK "Leotar" je u Trebinju pobijedio OKK "Rudar" iz Ugljevika rezultatom 99:69 (21:10, 24:14, 27:32, 27:13).

leotar rudar

Ovom pobjedom Trebinjci su u svoj zbir pobjeda dodali još jednu pa ih sada imaju 16, a gostima iz Ugljevika nanijeli su jedanaesti poraz.

Igrači trenera Dražena Šegrta od početka su zaigrali dobro. Nakon prvih pet minuta rezultat je glasio 6:6, ali nakon prve četvrtine rezultat je bio već 21:10.

U drugih deset minuta domaćini su zadržali dobar ritam igre i ovaj period riješili u svoju korist 24:14. Na odmor se otišlo sa prednošću domaćina od plus 21, tačnije 45:24.

Nakon dvadeset minuta u redovima Leotara dva igrača imala su dvocifren učinak Lužajić 11 i Tunguz sa 10 koševa.

U drugom poluvremenu viđene su dvije različite četvrtine. Treću su dobili gosti sa 27:32 i za deset minuta viđeno je 59 koševa. Posljednju četvrtinu domaći su opet "zapeli" tako da su je dobili sa 14 koševa razlike. Krajnji rezultat na semaforu glasio je 99:69.

Na utakmici je viđeno i dosta atraktivnih poteza i gledaoci su mogli da uživaju u ljepoti ovog sporta.

Nakon utakmice trener Dražen Šegrt rekao je da su se njegovi momci spremali cijelu sedmicu za večerašnji susret jer je ekipa iz Ugljevika tri zadnje utakmice u prvenstvu dobila.

Kad su Trebinjci vidjeli da su gosti došli samo sa osam igrača u prvih pet minuta su se opustili, ali nakon toga domaćini su maksimalno odigrali meč.

"U sljedećem kolu idemo u Laktaše gdje nam je domaćin KK Student-Igokea i idemo utakmicu po utakmicu sve do kraja ovog dijela prvenstva", rekao je Šegrt dodajući da dvije pobjede kod kuće i jedna na strani i teoretski omogućuje Leotaru prvo mjesto pred plej-of.

KK "Leotar": Gurović 2, Raičević 12 , Lužajić 23 , Tunguz 15 , Vuković 6 , Zelenović, Milešić 7, Radmilović 10, Marić 16, Milidragović 2, Fimić 5, Milanović 1. Trener: Dražen Šegrt.

OKK "Rudar": Spasojević , Torbica 32, Vlačić 9, Ivković 11, Radović 4, Vasiljević , Todorović 13, Mikić. Trener: Igor Mihailović.