Gradonačelnici Banjaluke i Trebinja, Igor Radojičić i Luka Petrović, dogovorili su danas da ova dva grada budu međusobno promovisana u okviru gradskih manifestacija iz oblasti kulture.

sastanak delegacija trebinja i banjaluke (1)

Na taj način Banjaluka će dobiti svoj dan u okviru "Trebinjskog kulturnog ljeta", a Trebinje u okviru neke od banjalučkih manifestacija, što će nadležne službe definisati naknadno kroz agendu.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da je dogovorena i promocija Trebinja i Hercegovine tako što će u Banjaluci biti otvorena "Hercegovačka kuća" u kojoj će se prodavati domaći proizvodi sa tog područja.

"Riječ je o proizvodima poljoprivrednih proizvođača i mnogih kooperanata iz Hercegovine. Očekujemo da će u narednih 60 dana `Hercegovačka kuća` početi da da radi u Banjaluci", rekao je Petrović novinarima u Banjaluci nakon sastanka.

On je ocijenio da je veoma važna komunikacija između lokalnih zajednica jer zajedno mogu da doprinesu boljem životu svakog građanina.

sastanak delegacija trebinja i banjaluke (1)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je razgovor delegacija Banjaluke i Trebinja o iskustvima gradskih odjeljenja, javnih ustanova i preduzeća bio veoma koristan.

"Ima pozitivnih iskustava iz Trebinja u oblastima turizma, razvoja poljoprivrede i sela, promocije i razvoja grada, urbanizma", rekao je Radojičić.

On je naglasio da će gradske službe Banjaluke i Trebinja nastaviti saradnju, kao i gradske ustanove i institucije.

sastanak delegacija trebinja i banjaluke (1)