Trebinjska prigradska naselja dobila su potpuno novi i ljepši izgled nakon što su detaljno uređeni drvoredi, što nije bio slučaj prethodnih godina.

uredjenje drvoreda trebinje

Radnici preduzeća "Komunalno" su ovaj posao završili na Tini i Gorici na Nikšićkom putu, te u manjoj mjeri i u drugim naseljima, a radove će zbog vegatacije nastaviti na jesen.

Rukovodilac javne službe Gradsko zelenilo Sanja Grahovac kaže da se ranije nije radilo na ovakav način i da je to bilo u mnogo manjoj mjeri.

"Ranije bi sjekli grane koje smetaju rasvjeti, saobraćaju i slično, a sada smo od mjesnih zajednica dobili zahtjeve koje su njima uputili stanari jer su im lipe smetala fasadama, prozorima, zakalanjale svjetlost", kaže Grahovčeva i dodaje da su radili pod nazorom Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Stanari zgrada na Nikšićkom putu kažu da su ove godine "progledali", jer zbog neuređenosti stabala i zaraslosti krošnji nisu imali dovoljno svjetlosti, a grane su im dodirivale prozore, smetale vozilima, naslanjale se na fasadu.

"Ovo što je sada urađeno je za svaku pohvalu. Radnici su nakon uređenja drvoreda svaku grančici pokupili i iza sebe ostavili sve čisto i uredno, kao da je drugo naselje", kažu mještani.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koju sprovode radnici preduzeća "Komunalno" kako bi grad bio što ljepši i uređeniji i spremno dočekao turističku sezonu.