Članovi Kik boks i boks kluba „Leotar“ ovog vikenda počinju sa takmičenjima za tekuću godinu. Prvo takmičenje je seniorsko prvenstvo BiH u boksu koje će se od 23. do 25. februara održati u Bijeljini.

kik bok i bok klub leotar

Trebinjci će ići sa dva takmičara - Draženko Ćosović i Đorđe Lalović i jednom takmičarkom - Dragicom Drapić. Nakon ovoga, Trebinje će u aprilu biti domaćin tradicionalne revije u kik boksu i boksu.

„Učinićemo sve da obradujemo naše sugrađane da uživaju u kik boksu i boksu na reviji, jer smo dobili potvrde dobrih takmičara da će doći u naš grad“, rekao je za TrebinjeLive.info trener Kik boks i boks kluba „Leotar“ Maksim Bošković.

Tokom 13 godina postojanja, ovaj klub je iznjedrio republičke, državne, balkanske, evropske i svjetske šampione i
u klubu se nadaju da će i u ovoj godini postići dobre rezultate.

Na treninge redovno dolazi oko petnaestak djevojaka i žena i desetak mladića, pred kojima je dobra perspektiva u ovom sportu.

Klub ima dosta pozivnih turnira, ali, kao i u svakom sportu, presudno je pitanje finansija.

„Gradska uprava nam je obećala da će nabaviti ring koji nam je najveći problem jer ga u Hercegovini nema, a velika su izdvajanja za njegovo iznajmljivanje“, naglasio je Bošković.

Dragica Drapić se i dalje bavi karateom, ali paralelno želi da se oproba i u kik boksu i boksu.

„Oduvijek sam htjela da se oprobam i u kik boksu i boksu, a sada je prilika za to, jer je u suštini sve isto, samo se treba prilagoditi“, kazala je Drapić.

Očekuje uspjehe, jer je ovo novi izazov za nju. Ko je gledao Dragicu - zna da uvijek želi kontakt, borbu toko koje daje sve od sebe.

Boksovaće u kategoriji do 69 kilograma u Bijeljini i to će biti njena prva zvanična borba.

„Želim da izađem na međunarodnu scenu, da me zapaze i da dobijam pozive na takmičenja“, poručila je Drapić, koja je u svojoj bogatoj takmičarskoj karijeri osvojila republička, državna, evropska i svjetska odličja u karateu.