Pripadnici MUP-a Republike Srpske, Policijske uprave Trebinje zajedno sa tužiocem trebinjskog Okružnog tužilaštva počeli su sa raspakivanjem obilne dokumentacije, zaplijenjene kod 69-godišnjeg Vukašina Papovića, bivšeg nastavnika likovnog vaspitanja iz Trebinja, osumnjičenog za slanje prijetećih pisama javnim ličnostima u Srpskoj.

policija

Za Papovića je utvrđeno da je i falsifikovao diplome kao i razna druga dokumenta, među kojima i putne naloge.

Prema nezvaničnim saznanjima BN televizije, već u prvoj vreći pronađeni su falsifikovani fiskalni računi iz inostranstva sa ličnim podacima visokopozicioniranih direktora javnih preduzeća čija su sjedišta u istočnoj Hercegovini, a među onima koji su koristili usluge bivšeg nastavnika navode se i pojedini ministri u Vladi Republike Srepske.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje prilikom pretresa stana i prostorija polovinom februara, koje koristi osumnjičeni, pronašli su opremu za falsifikovanje, kao i veliki broj izdatih fiskalnih računa, putnih naloga, te školskih diploma za koje se pretpostavlja da su falsifikovane.

Tokom višečasovnog pretresa stana Papovića i drugih prostorija koje koristi, pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Trebinje pronašli i izuzeli četiri laptopa, te dva štampača, kopir i skener aparata, nekoliko pečata "United office" s različitim natpisima - Slavija, Bijeljina, Novi Sad, M i slično, dva USB stika, te još nekoliko stikova, četiri MP3 plejera, jedan MP4, kao i CD.

On je imao pripremljena i tri papirića okruglog oblika s pečatima sve tri trebinjske srednje škole i "Elektroprivrede RS", te jedan pečat i pincetu bez natpisa, što bi očigledno poslužilo za krivotvorene pečate srednjih škola u Trebinju i "Elektroprivrede RS".

Pronađeni su i različiti računi, brojevi i slova za pečate, kao i tri jastučeta za pečate, četiri fiskalna računa, 21 papirić s različitim natpisima i otiscima te jedna poštanska markica Petar Petrović, rekli su nedavno na konferenciji za novinare nadležni iz Policijske uprave Trebinje.