U Muzeju Hercegovine održan je koncert vanrednog profesora na katedri za harmoniku FILUM-a u Kragujevcu Predraga Kostovića.

koncert predrag kostovic trebinje (1)

U četdesetpetominutnom koncertu, svirajući J.S. Baha, K.F.E. Baha, V. Semjonova i V. Zolotarijeva, profesor iz Kragujevca dao je sve od sebe da razgali trebinjsku publiku.

I po svoj prilici u tome je i upio. Publika je prepoznala njegovu ljubav prema harmonici i ljepotu sviranja i zato ga je toplo nagradila aplauzom.

Ovo je Kostovićev prvi dolazak u Trebinje i on je oduševljen gradom kojeg je danasupoznao. Posjetio je manastir Tvrdoš, Gračanicu...

"U ovom gradu sve mi se sviđa, od saznanja da je Jovan Dučić ovde sahranjen i vašeg sugrađanina po rođenju koji je pre nekoliko dana preminuo Nebojše Glogovca. Meni imponuje što sam održao koncert pred Vašom publikom", rekao je za TrebinjeLive.info Kostović.

Završio je harmoniku na prestižnom Konzervatorijumu P.I.Čajkovski, a prvi je i magistrant Filološko-umetničkog fakulteta (FILUM) u Kragujevcu.

U Šumadiji, odakle potiče, postoji tradicionalna ljubav prema harmonici, ali zahvaljujući svojim nastavnicima u školi rodila se ljubav prema klasičnoj muzici.

Nakon toga logičan je odlazak u inostranstvo jer u to vrijeme nije bilo studija u zemlji i svi su odlazili tada u SSSR.

Član je žirija na mnogim festivalima i prema njegovim riječima talenat se odmah osjeti bez obzira da li je dijete više ili manje spremno.

"U žirijima uvek sede dobronamerni ljudi koji se trude da prepoznaju i nagrade dečiji talenat i svakako rad njihovih nastavnika, jer prvenstveno treba biti čovek i znati da su to dece", naglasio je Kostović

koncert predrag kostovic trebinje (1)

U slučaju Kostovića njegovi nastavnici i profesori su uočili urođenu muzikalnost.

Svojim učenicima savjetuje da što više idu i slušaju koncerte jer je to jedan od najlakših i najosnovnijih načina da se ljubav prema muzici širi dalje.