Trebinjac V.P. /1949/ osumnjičen je da je pisao prijeteća pisma direktoru RiTE „Gacko“ Bošku Kozomari, potpredsjedniku Narodne skupštine Nenadu Stevandiću, narodnom poslaniku Radovanu Viškoviću, predsjedniku kluba poslanika SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Staši Košarcu, te da je dugo godina u svom stanu u Mokrim Dolovima falsifikovao različite vrste dokumenata.

policija

Pripadnici Policijske uprave /PU/ Trebinje su prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni otkrili veći broj pečata hotela kako u regionu tako i u inostranstvu - jedan crveni pečat sa natpisom M, pet plavih pečata "Junajted ofis" sa natpisima "Slavija", "Garni", "Bijeljina","Novi Sad", četiri laptopa, USB-ova, te CD-ove, MP3 i MP4 uređaje, račune i ostale prateće dokaze, potvrdio je načelnik PU Trebinje Žarko Laketa.

On je istakao da su pronađeni i pečati Srednje tehničke škole Trebinje, Gimnazije „Jovan Dučić“ i Elektroprivrede RS.

„Po našim saznanjima, radi se o ozbiljnom falsifikatoru, koji se brani ćutanjem“, kazao je Laketa.

Prilikom pretresa izuzeta je obimna dokumentacija, a, kako saznajemo, pretres stana osumnjičenog 12. februara trajao je duže od sedam sati.

Na rasvijetljavu ovog djela biće uključeni Sektor kriminalističke policije za organizovani kriminal i sektor za opšti i privredni kriminal.

Ovo lice je predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Nezvanično, riječ je o penzionisanom nastavniku likovnog obrazovanja Vukašinu Papoviću.

On je tokom perioda dužeg od 15 godina izdavao lažne račune i diplome, a kako nezvanično saznajemo, i putne naloge, zbog čega je u izvršenje krivičnih djela umiješano više lica kako iz Trebinja, tako i iz drugih mjesta Hercegovine.