U Gradskoj upravi u Trebinju otvorena je knjiga žalosti povodom smrti glumca Nebojše Glogovca.

luka knjiga zalosti

Među prvima, u knjigu žalosti se upisao gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

"Posljednji pozdrav uvaženom, stamenom i čestitom Nebojši Glogovcu. Trebinjcu i Hercegovcu, koji je sa ponosom to nosio. Njegov lik i djelo, Trebinje i Trebinjci će vječno pamtiti i njegovati", zapisao je Petrović u oproštajnim rečenicama od barda nove generacije srpskih glumaca.

Svi zainteresovani mogu da se upišu u knjigu žalosti danas do 16.00 sati.

Glogovac je rođen u Trebinju 30. avgusta 1969. godine. Odrastao je Bregovima, gdje je šest godina živio sa ocem Milovanom i majkom Milenom.

U svojim izjavama uvijek je naglašavao da je stoodstotni Hercegovac, da rado dolazi u svoj rodni grad, a na posljednjem Festivalu filma u Trebinju obećao je da će se angažovati oko organizacije festivala profesionalnih pozorišta.

Isticao je i da mu je u posebnom pamćenju ostao "đed Gavrilo", selo Dramiševo u Nevesinju, jahanje konja bez sedla po djedovom blagoslovu. Baš po djedu, dao je ime i svom najstarijem sinu.

Živio je u Beogradu, na Dorćolu. Volio je motocikle, bilijar, tavlu. Baš po tavli sjećaju ga se i Trebinjci iz jednog kafića u Starom gradu. Kažu, bio je odličan u toj igri. Nepobjediv.

Ljetos mu je u Trebinju, na 5. Festivalu evropskog i mediteranskog filma, uručena "Velika povelja Leotara", specijalno priznanje ovog Festivala, koje su do sada dobili i Radoš Bajić i Savina Geršak.

Nebojša Glogovac biće sahranjen u ponedjeljak, 12. februara, u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.