Glumac Nebojša Glogovac (48) preminuo je noćas.

nebojsa glogovac

Umro je na pulmologiji Kliničkog centra Srbije, gdje je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja primljen prije dva dana.

Glogovac i je prije 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Od glumca se jutros na društvenoj mreži Fejsbuk oprostila i njegova koleginica Nataša Ninković.

- Zauvek u mom srcu! Sa anđelima mili moj... - napisala je glumica.

Naš proslavljeni glumac Voja Brajović kaže za "Blic" da je smrt Nebojše Glogovca udarac u stubove dramske umjetnosti.

- To je udarac u njenu bit, da bude gradivni deo identiteta ovog naroda. Nenadoknadiv je njegov dar za dramsku umetnost i ljudske kvalitete. Pala je crna zavesa - izjavio je Voja Brajović.

Sergej Trifunović je povodom smrti kolege ostavio poruku na društvenim mrežama: "Ne znam šta bih ti rekao, što već ne znaš. Jedino što bih mogao da ti kažem je, da kad dodje moj čas, voleo bih da me ti sačekaš tamo.

Uz fotografiju sa snimanja serije "Ubice mog oca" stavila je samo znak srca. Glumac Saša Joksimović je podelio tugu na "Instagramu".

Ode Glogi...Pocivaj u miru :((((((((((

Objava koju deli Sasa Joksimovic (@sasajoksimovic_official) dana

Sa činjenicom da je preminuo njen talentovani kolega nije mogla da se pomiri ni Ljiljana Blagojević. Posvetila mu je tužan status.

" I On bira i u svoje rajsko naselje poziva najbolje! Neka ti je večna slava veliki glumče i časni čoveče!

Dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović, povodom smrti Nebojše Glogovca rekao je da je otišao jedan od najboljih glumaca u regionu, vrhunski umjetnik i predvodnik svoje generacije u stvaralačkim okvirima.

Zelenović je napomenuo da je posljednji put vidio Glogovca u okviru programa festivala u Paliću.

- Pitao sam se tada šta još može bolje da uradi tako talentovan glumac. Gledao sam ga u filmu Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske" gde je maestralno odigrao profesora istorije. Mnogo mi je teško. Znao sam da prognoze nisu dobre, ali sam se nadao da je mlad i da će se uzvući - izjavio je Tanjugu Radoslav Zelenović.

Od slavnog glumca se oprostio i Aleksandar Šapić koji je sa njim imao zajedničke scene u filmu "Kad porastem biću kengur".

Boban Jevtić direktor Filmskog centra Srbije rekao je da je odlazak Nebojše Glogovca nenadoknadiv gubitak za našu kulturu.

On je u izjavi za Tanjug naglasio da je Glogovac bio jedan od najboljih glumaca svoje generacije.

- Mnogo mi je žao. Izgubili smo velikog umetnika, jednog od najzanačajnijih u istoriji naše kinematografije i pozorišta. Velika nenadoknadiva praznina ostaje iza njega - naveo je Jevtić.

Od njega se oprostio i glumac i reditelj Radoš Bajić.

- U Srbiji je osvanuo još jedan sumoran i veoma tragičan dan. Sa nevericom sam primio vest da je preminuo divan čovek, neponovljivi i veličanstveni glumac i kolega Nebojša Glogovac. Večno ću pamtiti jutrošnje suze i bolno ridanje kolege Raleta Milenkovića – dok mi je na setu našeg novog projekta saopštava strašnu vest koju je upravo čuo. Pamtiću Nebojšinu hrabrost, lepotu njegovog osebujnog talenta i razgovore koje smo vodili u pauzi snimnja „Ravne Gore“ na Ljutom polju i Suvoboru. U nenadoknadivom gubitku, porodici i prijateljima – izražavamo najdublje saučešće - izjavio je Radoš Bajić.

I Sloboda Mićalović se oprostila od svog kuma.

Kume moj dobri,neka te andjeli cuvaju............

Objava koju deli Sloboda (@sloboda_micalovic_boba) dana

"Kume moj dobri, neka te anđeli čuvaju", napisala je Mićalovićeva.

Muzičar Đorđe David je na društvenoj mreži napisao: "Znao sam ga kao klinca još iz Dečijeg omladinskog dramskog studija RTS. Zvao sam ga Lobanja. Od milošte.

Ni Andrija Milošević nije propustio priliku i oprostio se od svog prijatelja.

Počivaj u miru druže.

Objava koju deli Andrija Milošević (@andrijamilosevic_official) dana

Posljednji pozdrav uputio mu je i Rambo Amadeus.

I hrvatski voditelj Zoran Šprajc.