Božidar Vučurević izabran je danas za prvog predsjednika novoosnovanog odbora Prve srpske demokratske stranke u Trebinju, čiji će glavni cilj biti da se obnovi ideja izvornog SDS-a i podstakne srpsko jedinstvo.

prva sds trebinje

Vučurević je istakao da je SDS, kao državotvorna stranka, uspjela da stvori "embrion srpske države" zapadno od Drine, dodajući da su njeni osnivači vremenom bili sklanjani što rukom visokog predstavnika, što od domaće ruke u RS.

"Prvi inicijativni odbor za Hercegovinu početkom devedestih je okupio 21 čovjeka, a danas su svi oni odstranjeni iz SDS-a. Prešli su zadnji pred prve", naveo je Vučurević.

On je kazao da ljudima smetaju svađe - od Narodne skupštine Republike Srpske pa dalje, te da oni žele ozbiljnost svojih predstavnika.

Predsjednik Prve SDS Radomir Lukić današnju izbornu skupštinu nazvao je obnoviteljskom, tvrdeći da za ovu partiju već sada vlada prličan interes građana RS.

"Ovo je nastavak procesa unutrašnje organizacje stranke. Do sada imamo 11 lokalnih odbora", poručio je Lukić.

prva sds trebinje

Govoreći o Vučureviću, Lukić je kazao da je bivši prvi čovjek Trebinja najupečatljivija politička figura ovog dijela Republike Srpske, da ima veliko iskustvo, zbog čega vjeruje da će u Trebinju uspjeti da mobiliše i staro i mlado.

On je dodao da su ljudi u Prvoj SDS već prepoznali želju da se srpski narod saborno skupi i odbrani od svih nasrtaja na Republiku Srpsku, njen identitet i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.