U 14. kolu Muške košarkaške lige Republike Srpske KK "Leotar" gostuje u Sokocu, gdje će odigrati utakmicu sa KK "Sokolac".

kk leotar kk mladost kup rs polufinale

Trebinjci se nakon 13 kola nalaze na prvom mjestu bez poraza, a domaćin je na trećem mjestu sa 10 pobjeda i tri poraza uz koš razliku 1028:930.

Utakmicu koja je odigrana 4.11. 2017. godine to jest prije tri mjeseca Leotar je dobio rezultatom 95:72.

KK "Sokolac" je ekipa koja igra konstantno dobro i ima pet, šest kvalitetnih igrača. Ističu se Pajić, Pečenica, Okiljević, Ašanin, Radović...

"Otprilike to je sličan tim nama, samo što mi više treniramo i oni su dobili KK " Student Igokeu" u Laktašima, a dobili su "Vardu" u Višegradu u prošlom kolu", rekao je trener KK "Leotar" Dražen Šegrt.

Ekipa iz Sokoca na početku je imala nekoliko poraza, a nakon toga nanizali su pobjednički niz tako da imaju pobjednički karakter. Igraju na domaćem terenu u sali koja je zbijena, gdje su koševi tvrdi i mali broj gledalaca može da stvori "paklenu" atmosferu.

Trebinjci na ovo gostovanje idu oprezno, kao i do sada, ali sa željom da se vrate sa pobjedom.

"Mi iz stručnog štaba pokušaćemo da izvučemo maksimum iz ekipe", naglasio je Šegrt.

Lužajić i Marić treniraju dobro i uklapaju se u ekipu, trude se, na treninzima su vrijedni i svoju pozitivnu energiju prenose i na ostale igrače.

Fimić je pod znakom pitanja u nedjelju, a on je tip igrača koji je čvrst, pouzdan, stamen i jak i puno znači Trebinjcima.